Od prošlog petka do nedelje, tačnije 24.05-26.05.2019., bili smo na seminaru, koji je organizovala Trag fondacija iz Beograda, u okviru programa Nacionalni forum za zelene ideje. Imali smo priliku da se upoznamo sa ostalih 9 izabranih ideja, umrežimo i učimo o različitim aspektima solidarnog preduzetništva. Sve odabrane ideje se zasnivaju na različitim principima održivog razvoja, inkluzije, zaštite životne sredine, cirkularne ekonomije. Više o njima možete čitati ovde.

Tokom tri dana slušali smo odlična predavanja iz prodaje, segmentacije tržišta, profilisanja kupaca, proizvodnog procesa, do osnova marketinga i brendiranja usluga i proizvoda. Svi smo dobili različite korisne povratne informacije od predavača i drugih učesnika/ica, kako bi mogli da unapredimo naše Zelene ideje.

CeROG je sa svojim predstavnicima, Anom Novković i Branislavom Trudićem, predstavljao ideju Stvar(a)oteke- Biblioteke stvari, koja se bazira na principima komšijske solidarnosti, ekologije i ekonomičnog upravljanja stvarima. Stvar(a)oteka je biblioteka koja umesto knjiga pozajmljuje predmete koji se povremeno koriste, od kamperske opreme, najrazličitijeg alata do aparata za kućnu upotrebu.

Bilo je veliko zadovoljstvo učiti o važnoj temi solidarnog preduzetništva sa drugim učesnicima/cama koji dolaze iz različitih delova Srbije. Seminar nam je pomogao da unapredimo ideju i da detaljnije analiziramo okvir poslovanja. Sledeće nam predstoji finale i prezentacija ideja 18. juna u Beogradu. Pratite nas na fejzbuk stranici projekta.

Pozivamo vas sve da nam se pridružite i da podržite stvaranje prve Biblioteke stvari u Novom Sadu- Stvar(a)oteke!


Dopala vam se vest? Podelite je sa prijateljima:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.