Slika sale ideodroma i crveno srce

Za sve učesnike polufinala u okviru ovogodišnje Centrifuge Superste programa održan je Ideodrom u Kovačici. CeROG je bio jedan od 33 učesnika ideodroma i predstavio je svoju ideju za smanjenje otpada i jačanje veština u Novom Sadu.

U pitanju je Radionica – popravi, prepravi, nadcikliraj, koje želimo da organizujemo i podržimo lični razvoj sugrađana/ki. Na Radionicama, učesnici/e će učiti kako da i popravljati i prepravljati svoje pokvarene predmete ili nadciklirati svoje neželjene predmete. Na ovaj način će ih vraćati sa otpada u ciklus nove upotrebe. Ovim ćemo smanjivati količinu odbačenog otpada u Novom Sadu, dok ćemo istovremeno razvijati nove veštine i sklapati nova prijateljstva.

Ideodrom je trajao 2 dana sa intenzivnim programom prezentovanja ideja pred mentorima i mentorkama, savetovanjima kako da se unaprede ideje i same prezentacije, i druženja.

Ovogodišnji mentori su bili Biljana Dakić Đorđević iz Trag Fondacije, Dejan Ubović iz Kulturnog Fronta i KC Grad, Dragica Mujković iz ERSTE Banke, Đorđe Krivokapić iz SHARE Fondacije, Sonja Dakić preduzetnica, Ivan Ćosić preduzetnik, Marko Radenković iz Nova Iskra. Hvala svim mentorima i mentorkama na super savetima!

Sledeći korak je onlajn glasanje, koje će trajati od 16.-23. septembra. Pogledajte našu ideju i podržite ekološku kulturu glasanjem na linku.


Dopala vam se vest? Podelite je sa prijateljima:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.