poziv za obuku solidaruj i ti

Ove jeseni CeROG podržava obuku i projekat Volonterskog centra Vojvodine : (Soli)daruj i ti!

U toku je poziv za obuku. Rok za prijave je 4. novembar.

Više o samoj obuci i projektu čitajte dalje u pozivu VCV:


Imaš od 16 – 30 godina, interesuje te rad sa osetljivim grupama ali i teme kao što su jezici, umetnost i ekologija?

Ukoliko je tvoj odgovor DA, onda čitaj dalje, jer ćeš sigurno biti zainteresovan/a da se prijaviš na obuku u okviru projekta ,,Mladi (soli)daruju’’ Volonterskog centra Vojvodine! Na obuci ćemo se baviti potrebama određenih osetljivih grupa u našem gradu, šta je to što mi, kao mladi, možemo da im ponudimo kako bi ispunili svoje slobodno vreme, ali i da ti naučiš kako da vodiš radionice i stekneš osnovna znanja o radu sa grupama.

Informacije o obuci:

  • Obuka će se održati 9. i 10. novembra (subota i nedelja). Trajanje obuke je od 10h do 16h oba dana. Obuka će se održati u prostorijama Omladinskog centra CK13. Prisustvo na oba dana obuke je obavezno.
  • Na obuci ćeš imati prilike da naučiš više o temama kao što su: osnove radioničarskog rada, rad sa osetljivim društvenim grupama, mapiranju problema i potreba u zajednici. Takođe, imaćeš prilike da upoznaš aktiviste koji imaju iskustva u ovakvom radu i da ti budu dodatna inspiracija za dalji rad i usavršavanje 🙂

Prijavi se ako:

  • Imaš između 16 – 30 godina
  • Zainteresovan/a si za teme kao što su umetnost, jezici i ekologija
  • Želiš da radiš sa osetljivim grupama ljudi na području Novog Sada
  • Imaš slobodnog vremena u periodu od 9. novembra do kraja decembra 2019.
  • Želiš da naučiš nešto novo, i iskoristiš svoje vreme gradeći nova prijateljstva i iskustva

O projektu:

Projekat ,,Mladi (soli)daruju’’ je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada u sklopu Lokalnog akcionog plana za mlade Grada Novog Sada.

Ovaj projekat se zasniva na saradnji i povezivanju mladih iz Novog Sada sa socijalno ugroženim i marginalizovanim grupama koje žive u gradu. Kroz različite radionice i aktivnosti, želimo da stvorimo prostor za učenje, deljenje i razmenu znanja i iskustava tokom novembra i decembra meseca 2019. godine. Verujemo da ovakvim projektom možemo podstaći mlade ljude da misle o onima ,,na margini’’ i da na taj način kreiramo solidarno i pokretačko društvo. Sa druge strane, želimo da damo prostora osobama iz osetljivih društvenih grupa da se izraze, podele svoja znanja i veštine sa mladim osobama.

Kako se prijaviti?

Pošalji nam mejl na konkurs@volontiraj.rs i objasni nam zašto bi baš tebe trebalo da izaberemo da budeš deo ovog projekta.

Rok za prijavu: 4. Novembar.

Srećno!

Sa kim radimo?

Omladinski centar CK13

CeROG – Centar za regenerativnu održivost gradova

Kolo srpskih sestara