Da li stan u kome živiš nema ostavu u kojoj bi mogao/la da odložiš skijašku opremu? Alate za popravku držiš ispod kreveta i sad nemaš gde da ostaviš tek kupljene cipele. Na poklon si dobio/la još jedan u nizu od aparata za bakine kolače i razmišljaš da ga nekom pokloniš. Sve su to problemi sa kojima se susrećemo, jer nam životni prostor nije dovoljno velik za sve što nam je povremeno neophodno.

Stoga otvoramo novi prostor u Gogoljevoj 3, gde višak alata, električnih aparata za domaćinstvo, opremu za sport i hobi možeš donirati, a za uzvrat postati član prve biblioteke stvari u Srbiji.

Pozivamo te na novogodišnje druženje koje organizujemo u subotu, 28. decembra, na kojem će svi posetioci u periodu od 11 do 15 časova uživati u degustaciji toplih napitaka i čavrljanju sa komšijama.

Želimo da kao i redovne biblioteke, svojim članovima putem pozajmljivanja ponudimo predmete koji se povremeno koriste bez dodatnih troškova kupovine. Na taj način članovi Stvar(a)oteke štede novac i prostor za skladištenje stvari. Takođe, deljenjem predmeta čuva se životna sredina, stvara ekološka kultura preusmeravanja neželjenih predmeta u novi ciklus upotrebe i time smanjuje otpad.

Podrži nas u ovom poduhvatu i pomozi nam da proširimo inventar Stvar(a)oteke.

Tokom druženja možeš se učlaniti na jedan od tri načina:

  • uplatom godišnje ili polugodišnje članarine,
  • donacijom predmeta u vrednosti članarine ili
  • putem volontiranja u Stvar(a)oteci.

Poseti nas u subotu i povedi prijatelje.