U subotu 12. januara u prostorijama Infopolisa održali smo prvi MapJam u Novom Sadu.

MapJam u Novom Sadu. Foto: CeROG

MapJam je događaj u kojem se okupljaju članovi/ice zajednice i grupno diskutuju, identifikuju i mapiraju resurse svoje zajednice. Kao rezultat dobija se mapa na kojoj su predstavljeni resursi jedne zajednice, koji su pristupačni većini i koriste se deljenjem.

Inspirisani MapJam događajima koji su se organizovali u drugim gradovima, odlučili smo da se i mi prihvatimo ovog poduhvata. Okupili smo se u subotu popodne i bacili se na diskutovanje i sastavljanje liste resursa koje bismo mogli uključiti u našu mapu. Našli su se tu parkinzi za biciklove, biblioteke i čitaonice, parkovi i sportski tereni, ali takođe i inicijative razmene stvari i knjiga i Klijalište solidarnosti. Tabela je započeta i prve tačke su unesene u mapu.

Diskusija MapJam Novi Sad. Foto: CeROG
Prve tačke MapJam Novi Sad. Foto: CeROG

Nakon lepog zajedničkog popodneva, rastali smo se uz domaće zadatke za završavanje mape. Uskoro objavljujemo rezultate našeg MapJam i delimo mapu sa vama. Pratite nas na našoj webstranici ili Facebook stranici.

Tokom mapiranja. Foto: CeROG

Za kraj želimo da se zahvalimo Infopolisu na prostorijama i Volonterskom centru Vojvodine i Udruženju Zeleni Sad što su nam se pridružili. Hvala svim koji su bili! Vidimo se uskoro na nekom drugom događaju.

Vaši CeROGovci


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.