Mapa Novi Sad na kojoj su mapirani resursi zajednickog i solidarnog grada

Nakon uspešno sprovedenog MapJama u Novom Sadu, kao krajnji rezultat proizveli smo mapu solidarnog i zajedničkog Novog Sada.

Na mapi smo predstavili resurse Novog Sada:

1. koji su pristupačni većini i koriste se deljenjem (kao što su na primer parkovi, parkinzi za bicikle, stanice za popravku bicikala, biblioteke, čitaonice, teretane na otvorenom i sl.),

2. različite info-centre i centre za savetovanje i podršku građana/ki, smatramo da su veoma značajni za zajednicu,

3. inicijative solidarne ekonomije (inicijative razmene stvari, zajedničke pripreme i deljenja hrane, inicijative plati unapred obrok za drugog, inicijative za deljenje radnog prostora, deljenje društvenih igara i sl),

4. različite edukativne i zabavno-kulturne resurse koje nude udruženja građana.

Želja nam je bila da okupimo informacije na jednom mestu i učinimo ih svima pristupačnijim.

Takođe, na ovaj način želimo da podržimo rad i promovišemo odlične inicijative koje postoje u gradu. Mnoge od ovih inicijativa rade zahvaljujući podršci zajednice i mnogo bi im značila podrška i uključivanje nas komšija i komšinica. Tako da, ukoliko imate vremena i mogućnosti, pretražite mapu i nađite one koje vas zanimaju. Možete im se priključiti ili podržati donacijama u robi, novcu, svojim vremenom i radom, ili na neki drugi način.

Mapu možete pronaći putem linka.

Hvala svima koji su učestvovali u mapiranju, posebno Volonterskom centru Vojvodine i UG Zeleni Sad što su nam se pridružili, i Infopolisu na ustupljenom prostoru.


Dopala vam se ova vest? Podelite je sa prijateljima:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.