Ana Novković

Ana je master hemičar-analitičar životne sredine i master ekoloških nauka. Bavila se istraživanjima ekološkog diskursa i komunikacije, ekoloških konflikta, komuniciranja ekoloških indikatora. Interesuje se za permakulturu, razvoj zajednice, socijalno preduzetništvo, ekološku komunikaciju. Voli da se druži, upoznaje nove kulture i uči jezike.

Branislav Trudić

Branislav je diplomirani biolog-molekularni biolog, master biohemičar, sa skoro 7 godina radnog iskustva u zemlji i inostranstvu iz oblasti šumske genetike. U civilnom sektoru je prisutan od 2008. godine i to u oblasti omladinskog rada i razvoja zajednice. Najviše ga interesuju oblasti organizacijskog razvoja i strateškog planiranja. Voli da putuje, priča engleski jezik, smatra da su poštovanje i promocija ljudskih prava zaboravljene kategorije u Srbiji i da će uvek dati sve od sebe da se glas ranjivih, marginalizovanih i manjinskih društvenih grupa više čuje u društvu na svim nivoima.

Alvaro Gonzalez-Roof

Alvaro je naučnik zaštite životne sredine, koji je magistrirao iz oblasti ekološke ekonomije i industrijske ekologije. Profesionalno se bavi temama urbanog metabolizma, kružne ekonomije, procene životnog ciklusa (LCA) i upravljanja otpadom. Trenutno je pisac predloga projekata Horizon Europe, programa koji pomaže inovativnim startapima da pristupe finansijskim resursima. Alvaro je zainteresovan za društveni metabolizam, permakulturu, modele otvorenog koda, zdrav i jednostavan život.

Stefan Štrbac

Stefan je student Fakulteta tehničkih nauka, na studijskom programu primenjeno softversko inženjerstvo. Trenutno radi kao omladinski lider, sprovodeći programe i aktivnosti za mlade. Omladinskim radom se bavi već 7 godina, 2 kao učesnik na aktivnostima i 5 kao praktikant. On smatra da je omladinski rad jedna važna i neizostavna karika koju svako društvo treba da neguje, jer u svoj fokus stavlja mlade, njihov razvojni put i pružanje podrške. U slobodno vreme voli da čita, putuje i pleše.

Katarina Farkaš

Katarina je master ljudskih prava i demokratije. U sektoru je od svoje treće godine studija kada se uključila u svoje prve volonterske angažmane. U početku je volontiranje predstavljalo hobi, međutim vremenom je počela da se oseća prilično prirodno u novom okruženju i ubrzo shvatila da upravo u civilnom sektoru želi da se razvija i radi. Iskustvo u civilnom sektoru joj je donelo veliku količinu znanja, novih prijatelja, ali i konačnu odluku da je aktivizam, odnosno rad u oblasti borbe za ljudska prava i slobode njen životni put. Bavi se pružanjem podrške organizacijama civilnog društva, omladinskim radom i politikom.

Đorđe Bengin

Đorđe je trener, omladinski radnik i student filozofije. Formalno obrazovan kao omladinski radnik kroz Univerzitetski kurs ,,Liderstvo i omladinski rad u lokalnoj zajednici”, na Jönköping Univerzitetu iz Švedske,
trenutno studira Filozofiju na Novosadskom Univerzitetu i pohađa Međunarodnu Joga Akademiju sa
ciljem da postane Joga instruktor. Kroz neformalno obrazovanje završio je program za nacionalnog
edukatora Saveta Evrope za Ljudska prava i sertifikovan je kao referent za zaštitu i bezbednost dece i
mladih u programima omladinskog rada. Kroz svoje radno iskustvo i neformalno obrazovanje usmeren je
na rad sa mladima koji se suočavaju sa socijalnom isključenošću. U omladinskom aktivizmu je od svoje 16. godine, a prethodne 4 godine radi kao omladinski radnik, kako volonterski u Kikindi tako i kao
zaposleni omladinski radnik. Trenutno aktivno studira i radi kao trener u oblastima medijske pismenosti,
ljudskih prava, roda i LGBTQ+, liderstva i aktivizma mladih, radioničarskog rada i interkulturalnosti. Voli
Marvel pre nego DC, Star Wars pre nego Star Track i Warscraft igrice, knjige i stripove!

Biljana Novković

Biljana je doktor nauka životne sredine (ekološke genetike). Trenutno radi kao naučni saradnik na prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Osim nauke, interesuje se za održivi razvoj i zaštitu prirode. Voli da putuje, planinari, i provodi vreme sa prijateljima.

Nataša Kovačević

Nataša je diplomirani ekonomista, sa izgrađenim iskustvenim znanjem iz oblasti međunarodne prodaje, marketinga i finansijskog menadžmenta. Trenutno obavlja poslove finansijskog kontrolinga u jednoj austrijskoj kompaniji. Govori engleski i francuski, uči ruski i nemački jezik. 

Aleksandar Trudić

Aleksandar je master sociologije, specijalista za medijaciju u slučajevima mobinga, sertifikovan trener i omladinski radnik (NAPOR). Ima radno iskustvo kao profesor u gimnaziji, koordinator za obrazovanje, omladinski radnik, supervizor u programima omladinskog rada u civilnom sektoru, korporativni trener u biznis sektoru. Bavio se istraživanjima i sproveo različite obuke. Njegove oblasti ekspertize su primarno omladinska politika na lokalnom i nacionalnom nivou, omladinski rad, digitalni marketing, ljudski resursi, a sekundarno medijacija i uvod u konflikte, međunarodno pravo ljudskih prava i rodna ravnopravnost. Aktivan u CeROGu od februara 2018-juna 2019.

Elizabeta Peči

Elizabeta je po struci ekonomista, samostalni računovođa, preduzetnik-vlasnik agencije za konsalting, menadžment, istraživanje tržišta, računarske i računovodstvene poslove. Ima radno iskustvo na različitim pozicijama, kao potpredsednik Saveza mađarskih civilnih organizacija Južne-bačke i Srema, šef kancelarije i organizator rada Centra za metodiku u Novom sadu, viši saradnik u Pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, saradnik na projektima Eko-etno kompleks „ Carska bara“ Belo Blato, Fondacija Carska bara Belo Blato, saradnik u projektima prekogranične saradnje sa Nacionalnim parkom „Körös-Maros“ i „Kiskunsági “, saradnik u finansijskom sektoru Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Maternji jezik joj je mađarski, uz srpski komunicira još na engleskom i nemačkom jeziku.

Nataša Kunić

Front-end developer, tj. programer za ono što vidite u sajtu da je lepo i dinamično. Oživljava dizajn vizuelnih i interaktivnih elemenata web sajtova sa kojima se korisnici bave tokom krstarenja internetom. Bavi se jogom i uživa u putovanjima i šetnjama u prirodi sa psom Piksijem 🙂

Aleksandar Topić

Odgovoran za dizajn CeROG-ovog logotipa i hvala mu na tome! 🙂

Diplomirani grafički dizajner, master crtač, široj publici poznatiji kroz projekte PINJUNKIE bedževi i BOWTIE.AT leptir mašne.

“Stvaranje je najbolja životna zabava!“

Instagram: @acamacacici

Vaše ime

Sviđaju vam se teme kojima se bavimo. Nemate iskustva i želite da ga steknete? Imate iskustva i želite da ga primenite? Kod nas ima mesta za sve, bilo da ste prirodnjaci ili društvenjaci, grafički dizajneri, pisci, istraživači, pravnici, edukatori, zabavljači, fotografi…Imamo mnogo ideja i treba nam pomoć da ih sprovedemo, a spremno slušamo i vaše predloge i ideje. Javite nam se putem mejla: cerog.ug@gmail.com.